شنبه 8 اردیبهشت سال 1403 Sat, 27 Apr 2024 04:42:40 GMT
کد خبر : 26081       تاریخ : 1397/03/27 15
 سوغاتی ایرانی فرصتی جدید برای حجاج

سوغاتی ایرانی فرصتی جدید برای حجاج

خرید سوغاتی حجاج در بازارهای عربستان، از بین اجناس نه چندان مرغوب خارجی با صرف هزینه های گزاف و حمل بار و هزاران مشکل دیگر امسال در سال حمایت از تولید داخلی با ایجاد بازار خرید سوغات حجاج از بازار ایرانی در فضای مجازی رنگ دیگری خواهد داشت.

به گزارش مبشرین به نقل از ایرنا، رهبر معظم انقلاب سال گذشته در دیدار کارگزاران حج با انتقاد از بازارگردی زائران ایرانی در شهرهای مکه و مدینه به حجاج پیشنهاد کردند تا به جای خرید کالاهای بی کیفیت خارجی، سوغاتی های خود را از بازار داخل تهیه کنند که اجناسی با کیفیت خوب، متنوع و زیبا و به ویژه ساخته شده دست کارگر ایرانی است.
حضرت آیت الله خامنه ای فرمودند: من با سوغاتی خریدن مخالف نیستم اما با این بازارگردی ها چرا؛ خیلی بد است. یک عده‌ای عطش بازارگردی دارند؛ اینها ملت شما را، مردم شما را سبک می کند؛ حیف است. می روند یک جنس هایی را می خرند، غالباً هم جنس های بی کیفیت از کشورهای دوردست سودجو که با همان کمپانی های داخل آن کشور میزبان، بند و بست دارند.
ایشان افزودند: بعضی ها قبل از اینکه سفر مکه بروند، سوغاتی های سفر را در اینجا می خرند - کار خوبی است - نگه می دارند؛ بعد که برگشتند، همان هایی را که در بازار شهر خودشان تهیه کرده‌اند، به عنوان سوغاتی می دهند. بعضی ها به عنوان چیز متبرک، از آنجا سوغاتی می‌ آورند؛ تبرکی ندارد. این جانمازهایی که در سنندج و کردستانِ خودمان می بافند، به مراتب از جانمازهایی که از آنجا می‌آورند، بهتر است.
اوایل خرداد امسال بود که حمید محمدی، رئیس سازمان حج و زیارت اعلام کرد که زائران خانه خدا می توانند خرید سوغاتی خود را با محوریت کالای ایرانی از فروشگاه های داخلی، آن هم به صورت اینترنتی تهیه کنند تا وقت و هزینه آنها صرف بازارگردی نشود.
وی این برنامه ریزی را گامی در جهت تحقق شعار سال یعنی «حمایت از کالای ایرانی» دانست که باعث جلوگیری از خروج ارز از کشور می شود.
محمدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره خرید سوغات ایرانی در فضای مجازی توضیحات بیشتری داد و گفت: سازمان حج و زیارت وظیفه دارد تا به منظور حمایت از کالای ایرانی در این عرصه تلاش کند و بعثه مقام معظم رهبری نیز به منظور تقویت فضای معنوی حج گام هایی را برداشته که یکی از این موضوع ها مربوط به بازارگردی حجاج است که تبعات بسیاری دارد. یعنی وقت و انرژی مردم صرف آن می شود و مشکلاتی را نیز به همراه دارد.
وی افزود: سازمان حج و زیارت از دی سال گذشته برنامه هایی جامع را برای سوغات حجاج در نظر گرفته امکانی را فراهم کنیم تا زائران ایرانی به جای بازارگردی و خرید از بازارهای عربستان، سوغاتی های خود را از داخل کشور تهیه کنند که این تلاش ها با نامگذاری امسال به عنوان «حمایت از کالای ایرانی» همزمان شد.
محمدی درباره خرید سوغاتی ایرانی به صورت اینترنتی گفت: بر اساس هماهنگی های انجام شده، در سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری در حج قرار شد تا یکی از مجموعه های بزرگ که دارای سامانه فروش اینترنتی کالا در کشور است، بسته ای از کالاها را به طور ویژه برای حجاج آماده کند که این بسته ویژه با توجه به نوع کالاهایی مورد نیاز حجاج ایرانی است در اختیار آنان قرار گیرد.
وی افزود: بر اساس این طرح زائران نیازی به مراجعه به مکانی برای خرید سوغاتی خود ندارند و با مراجعه به یک صفحه اینترنتی خرید خود را انجام می دهند.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به مزایای این خرید اینترنتی گفت: زائران می توانند قیمت های اجناس مختلف را با هم مقایسه کنند و حتی زمانی که در موسم حج هستند، قادر خواهند بود تا کیفیت و قیمت کالاهای عرضه شده در عربستان را با کالاهای ایرانی مقایسه کنند.
به گفته محمدی از مزایای این طرح می توان به جلوگیری از خروج ارز، کاهش انرژی حجاج برای حضور در بازارهای عربستان برای خرید اجناس بی کیفیت خارجی، نداشتن دغدغه حمل کالا از بازار تا فرودگاه و مشکلات بسته بندی اجناس خریداری شده و همچنین قابل رقابت بودن کالاهای ایرانی با مشابه خارجی آن اشاره کرد.
وی این طرح را یک فرصت و مزیت برای زائران حجاج بیت الله الحرام دانست و گفت: البته هیچ اجباری برای شرکت در این طرح وجود ندارد ولی وقتی زائران از مزایای آن آگاه شوند، به طور طبیعی از آن استقبال خواهند کرد.
محمدی افزود: فرایند اجرای این طرح به زودی به کاروان های حجاج ارائه می شود و یکی از نکات جالب توجه این است که حاجیان تا زمان بازگشت می توانند از این سامانه استفاده کنند و حتی این قابلیت وجود دارد که سوغاتی های خریداری شده را در زمان موردنظر خود به منزل یا چند مکان دیگر ارسال کنند.
وی خرید کالای ایرانی از سوی حجاج را نیازمند فرهنگسازی دانست و گفت: در جلسات آموزشی با حجاج این فرهنگسازی صورت می گیرد و مدیران کاروان ها و روحانیون در این زمینه نکات قابل توجه را بیان می کنند. البته تلاش رسانه ها نیز در این زمینه تاثیرگذار است.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=26081

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402