به گزارش مبشرین، به نقل از The National، این مراسم که میزبان هزاران روزهدار برای افطار است از اولین سال برگزاری آن در سال ۲۰۱۲ به طور قابل توجهی رشد کرده است.
این مراسم که رمضان در مطریه نام دارد و هر ساله برگزار میشود در سال ۲۰۱۲ با پنج دوست که در پانزدهمین روز ماه مبارک در یکی از خیابانهای مطریه برای افطاری نشسته بودند، آغاز شد.
حسن مهانا، ۶۴ ساله، یکی از ساکنان مطریه، به The National گفت: آنچه که قرار بود یک غذای صمیمی باشد، پس از اینکه مردم شروع به پیوستن به غذا کردند، به یک غذای مفصل تبدیل شد.
یک سال بعد، دوستان تصمیم گرفتند که آن را به یک رویداد بزرگتر تبدیل کنند و از همه ساکنان محله عزبه حماده دعوت کردند. از آن زمان، افطار جمعی هر ماه رمضان برگزار میشود.
امسال این ضیافت برای اطعام بیش از ۵۰۰۰ نفر تدارک دیده شد که اکثر آنها ساکنان محله هستند. مردم در کنار میزهایی که با پارچههایی با نقش و نگار ماه رمضان در خیابانهای باریک کشیده شده بودند، کنار هم نشستند.
پیچ و خم شش خیابان متصل به هم در روز پنجشنبه به طرز باورنکردنی شلوغ بود، زیرا بسیاری از خبرنگاران برای تماشای بزرگترین افطار مصر گرد هم آمده بودند. ساکنان ساختمانهای مشرف به سفرههای افطار روی بالکنهای خود مینشستند و در حالی که موسیقی سنتی ماه رمضان را پخش میکردند، با شادی دست زدند.
منار ابراهیم، ۲۸ ساله، یکی از ساکنان عزبه حماده، به The National گفت: این بهترین روز سال است، ما هر سال منتظر آن هستیم. همه از محله پایین میآیند و ما تمام شب را با هم میگذرانیم. همچنین دیدن خیابانهای ما در تلویزیون بسیار هیجانانگیز است، زیرا همیشه افرادی هستند که از آنها فیلم میگیرند و به صورت آنلاین منتشر میکنند. این رویداد اکنون مشهور است.
غذای اصلی مرغ کبابی با یک طرف برنج زرد باسماتی و سیبزمینی کبابی است و در قابلمههای بزرگی که روی شعلههایی که در یک کوچه بنبست نصب شده بود، تهیه میشد. روی میز نزدیک، انواع دسرهای ماه مبارک رمضان در انتظار سرو در پایان غذا بود.
با این حال، برای بسیاری از حاضران در افطار، این غذا نبود که آنها را به آنجا رساند، بلکه فضای گرم و خانوادگی و فرصتی برای گپ زدن با همسایگان یا شاید پیدا کردن یک دوست جدید بود.
افطار جمعی که زمانی محدود به ساکنان عزبه حماده بود، در طول سالها برای جذب مردم از آن سوی قاهره آمده و ساکنان این محله از همه آنها استقبال کردهاند.
تزئینات افطار نیز به همین ترتیب هر سال پیچیدهتر شده است. یک دهه پیش، آنها محدود بودند. امروز، این رویداد لوگوی خاص خود را دارد و همه کسانی که در حال خدمات یا سازماندهی هستند، تیشرتهای یکسان با آرم چاپ شده میپوشند.
این وعده غذایی از طریق یک صندوق محلی تأمین میشود که ساکنان هر ماه به آن کمک میکنند. به این ترتیب در پایان سال مقدار زیادی جمعآوری شده که صرف تهیه غذا، چیدن میزها و تزئین خیابانها برای رویداد سالانه میشود.
احمد مجدی، یک سرآشپز داوطلب و یکی از ساکنان مطریه، گفت: ما واقعاً تلاش زیادی برای خوشمزه کردن وعدههای غذایی انجام میدهیم، میخواهیم همه اوقات خوشی داشته باشند. من شخصاً مطمئن میشوم که اولین بشقاب مرغ به اندازه آخرین بشقاب خوب باشد. هرگز کسی را طرد نمیکنیم. وقتی غذا تمام میشود، بسیاری از مردمی که اینجا زندگی میکنند، گوشت، پیشغذا و دسر اضافی در خانههای خود تهیه میکنند و آن را برای سیر کردن مردم بیرون میآورند.
اکثر ساکنانی که خانههایی با بالکن مشرف به خیابانها دارند، ورودی ساختمانهای خود را باز گذاشتهاند تا مردم بتوانند برای تماشای جشنها از پشت بامهای خود بالا بروند.
توزیع وعدههای غذایی خیریه عمومی معروف به مواعد الرحمن (یا ضیافتهای رحمان) در طول ماه مبارک رایج است، معمولاً توسط مصریهای متمول که میخواهند به فقرا کمک کنند، ترتیب داده میشود.
منبع:
مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
لینک مستقیم :
http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=78404