جمعه 10 فروردین سال 1403 Fri, 29 Mar 2024 17:22:15 GMT
کد خبر : 67645       تاریخ : 1400/01/05 20:08
پایِ خاطرات نوروزی جوانی، دفاع مقدسی و کرونایی شهریار پرهیزکار

پایِ خاطرات نوروزی جوانی، دفاع مقدسی و کرونایی شهریار پرهیزکار

نام استاد «شهریار پرهیزکار» نه تنها برای فعالان قرآنی قم بلکه برای بسیاری از مردم ایران و جهان آشناست. حافظ و قاری برجسته کشورمان که در قرائت قرآن کریم پیشی گرفته و به گفته برخی از کارشناسان قرائت قرآن، پنجره جديد و تازه‌ای بر عالم قرائت گشوده كه می‌توان وی را شهريار ملک ترتيل قرآن خواند.

به گزارش مبشرین به نقل از ایکنا، استاد شهریار پرهیزکار، متولد ۱۳۴۳ در تهران و فارغ‌التحصیل رشته مهندسی کامپیوتر است؛ او قرائت قرآن کریم را از ۹ سالگی به تشویق والدین خود در جلسات قرآن استاد ادیب‌زاده آغاز کرد و تجوید، صوت و لحن را در جلسات استاد مروت فراگرفت. پرهیزکار همچنین حفظ قرآن کریم را با حضور در جلسات استاد مولایی آغاز کرد و این حضور سرآغاز مسیری بود که سبب کسب افتخارات گوناگون در سطح جهان اسلام برای او شد.

کسب مقام نخست مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی در سال ۱۳۶۶، کسب مقام نخست مسابقات بین‌المللی قرآن عربستان در سال ۱۳۷۱، کسب مقام دوم مسابقات بین‌المللی قرآن عربستان در سال ۱۳۶۴ و داوری در مسابقات بین‌المللی قرآن مالزی در سال ۱۳۷۲ از جمله افتخارات و فعالیت‌های استاد شهریار پرهیزکار است.

در روزهای آغازین بهار دلکش و شکفتن دوباره طبیعت مهمان این استاد نامی قرآن شدیم. گفتگویی صمیمی و خواندنی ایکنا با شهریار ملک قرآن حول محورهای جالبی از جمله؛ خاطرات عید و بهار در سال‌های نوجوانی و جوانی‌، شیوه گذران تعطیلات نوروزی، فرصت مطالعه، عید در دوران دفاع مقدس، جلسات قرآن در جوانی و.... انجام شد. با ما همراه باشید؛

شهریار پرهیزکار در آغاز سخن در خصوص نوروز امسال گفت: عید ۱۴۰۰ همانند نوروز ۹۹ به علت ویروس کرونا متفاوت از سال‌های گذشته برگزار می‌شود. مردم در این دوران که به علت شرایط کرونایی به ناچار باید از شرکت در جمع‌های خانوادگی پرهیز کنند، بهتر آن است که به جای روزشماری برای پایان این دوران، با برنامه‌ریزی درست از آن بهره‌مند شوند و در اوقات فراغت خود در قرنطینه به حفظ قرآن مشغول شوند.

وی که خود را خادم کوچک قرآن می‌داند، درباره خاطرات دوران شیرین نوجوانی‌ و جوانی‌اش در ایام عید نوروز، افزود: بیش از ۴۰ بهار را به خاطر دارم که هر کدام از آن‌ها خاطرات مخصوص به خود را دارد اما آنچه که برای همه مردم ایران در ایام نوروز خاطره‌انگیز می‌شود، صله رحم با خویشاوندان است که در اصل شاخص‌ترین مشخصه سال نو دید و بازدید و دیدار با خویشان است که سبب خوشحالی و خرسندی انسان می‌شود.

 
 
 پرهیزکار ادامه داد: در روایات آمده‌‌ است که یکی از عوامل طول عمر انسان، صله رحم است؛ زیرا در سلامت روح انسان که به‌دنبال آن سلامت جسمانی حاصل می‌شود مؤثر است و حالات روحی دوست داشتنی و خواستنی نصیب انسان می‌شود.

این چهره قرآنی درباره پیوند زندگی با قرآن ابراز کرد: خاطرم هست که جلسات قرآنی تنها در هفته اول ایام نوروز تعطیل بود و ما در دوران تعطیلات نوروز برای برگزاری و شرکت در جلسات لحظه‌شماری می‌کردیم و سریعا پس از پایان هفته اول سال نو، با علاقه و اشتیاق فراوان جلسات قرآن را از سر می‌گرفتیم. حدود سه تا چهار جلسه در هفته در جلسات قرآن شرکت می‌کردم.

امسال از جهت محدودیت دید و بازدیدهای خانوادگی به علت شیوع کرونا، سالی خاص به نظر می‌رسد و امیدواریم با عنایت و فضل خداوند متعال چنا‌نچه صلاح است، سایه ویروس کرونا که خاطر ملت شریف ایران و همه دنیا را مکدر کرده ‌است، برطرف شود و میهمانی رفتن‌ها و میهمانی گرفتن‌ها و عیادت‌ها و ملاقات‌های خانوادگی دوباره برپا شود.

پرهیزکار در حالی ‌که لبخند ناشی از یادآوری شوق دوران کودکی هنگام عیدی گرفتن بر صورتش نقش بسته است، گفت: زمانی که خردسال بودم عیدی گرفتن از بزرگترها برایم حکایت شیرینی داشت که هنوز هم با یادآوری آن تبسم بر چهره‌ام نقش می‌بندد، پس از تشکیل خانواده خودم در عیدی دادن پیش‌قدم بودم که هر کدام از آن‌ها به نوبه خود خاطرات شیرینی را رقم زد.

این قاری برجسته ادامه داد: امسال از جهت محدودیت دید و بازدیدهای خانوادگی به علت شیوع کرونا، سالی خاص به نظر می‌رسد و امیدواریم با عنایت و فضل خداوند متعال چنا‌نچه صلاح است، سایه ویروس کرونا که خاطر ملت شریف ایران و همه دنیا را مکدر کرده ‌است، برطرف شود و میهمانی رفتن‌ها و میهمانی گرفتن‌ها و عیادت‌ها و ملاقات‌های خانوادگی دوباره برپا شود.

پرهیزکار که به گفته خودش از سن ۱۸ سالگی به مطالعه کتاب علاقه‌مند شده بود و از همان دوران، ایام نوروز برای او حال و هوای دیگری داشت، اظهار کرد: از دوران جوانی متوجه شدم که تذکر بسیار خوب معنایی در عید نوروز است همان‌طور که خداوند متعال در آ‌يه ۱۷ سوره مباركه حديد می‌فرمايد: «اعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ یُحْیِی الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِهَا قَدْ بَیَّنَّا لَكُمُ الْآیَاتِ لَعَلَّكُمْ تَعْقِلُونَ؛ بدانيد كه خدا زمين را پس از مرگش زنده می‌گرداند به راستى آيات خود را براى شما روشن گردانيده‏‌ايم باشد كه بينديشی» این آیه از علائم توحید، وحدانیت و نشانه‌ای از معاد است.

وی که نگاه متفاوتی نسبت به تحویل سال و ایام نوروز دارد، می‌گوید: علی‌رغم دوران کودکی و نوجوانی، از دوران جوانی برای روز اول سال نو اصالت ذاتی قائل نبودم و به هدف و اصل بهار و تحویل سال می‌اندیشیدم و این تغییر نگرش تا امروز همراه من است البته دعای تحویل سال و حال و هوای شب سال تحویل هیچ منافاتی با آموزه‌ها و تعالیم دینی در خصوص نوروز ندارد اما گاهی اوقات که ایام عید با ایام شهادت یا وفات مصادف می‌شد و باز هم بسیاری از افراد بر امر شادی و پایکوبی برای تحویل سال نو اصرار می‌ورزیدند که این موضوع برای من جای سؤال بود زیرا کسی که معنا و مفهوم گسترده‌تری از تحویل سال را درک کرده باشد، در این موقعیت می‌داند که اولویت با کدام است.

در دوران قرنطینه به یاد آزادگان بودم که سالیان طولانی در زندان بعثی‌ها در شرایطی مشابه با قرنطینه کرونا و بلکه تحت فشارهای شدیدتر بودند اما از زمان‌هایشان برای پیشرفت‌های روحی بهره بردند

این حافظ برجسته قرآن کریم از خاطرات ایام عید نوروز که در دوران دفاع مقدس و دور از خانه و خانواده بود به‌عنوان بهترین خاطرات دوران عید یاد کرد و گفت: دو سال از ایام نوروز توفیق قسمت شد که در جبهه و در کنار دوستانی که امروز بسیاری از آن‌ها شهید یا جانباز شده‌اند، باشم و خاطرات شیرینی را در کنار هم رقم زدیم، برای ما که در جبهه بودیم، دید و بازدیدهای خانوادگی به دیدار با رزمنده‌های دفاع مقدس تبدیل شد و این هم‌نشینی با آن‌ها برای همه از جمله من بسیار لذت‌بخش بود.

پرهیزکار که اذعان دارد از دوران قرنطینه کرونایی به نحو مطلوب استفاده کرده و به مطالعه کتب مختلف و تدریس قرآن کریم پرداخته‌ است، بیان کرد: در دوران قرنطینه به یاد آزادگان عزیز کشور بودم که بسیاری از آن‌ها سالیان طولانی در زندان بعثی‌های خبیث در شرایطی مشابه با قرنطینه کرونا و بلکه تحت فشارهای شدیدتر بودند اما زمان‌های طولانی در اختیارشان بود که به گفته خودشان سبب پیشرفت‌های روحی آن‌ها شد، برای مثال بسیاری از آن‌ها در دوران اسارت حافظ کل قرآن شده‌اند، عده‌ای نیز در حوزه مطالعه و تفسیر قرآن کریم وارد شدند و بعضی از آن‌ها زبان‌های خارجی را فرا گرفته‌اند.

وی درباره نحوه گذران اوقات فراغت خویش در ایام کرونا، گفت: از همان آغاز شیوع کرونا و تذکرات جدی وزارت بهداشت مبنی بر قرنطینه خانگی، در خانه مانده‌ام و تدریس قرآن کریم را به‌صورت برخط و از طریق فضای مجازی دنبال کرده‌ام؛ علاوه بر آن در این دوران به سراغ بسیاری از کتبی که تاکنون فرصت مطالعه آن‌ها را نداشتم، رفتم همچنین بیشتر اوقات خود را صرف بررسی، پیگیری و مطالعه در زمینه‌های مختلف کردم.

این قاری برجسته کشورمان در توصیه به مردم عزیز ایران که در شرایط کرونایی باید از شرکت در جمع‌های خانوادگی پرهیز کنند، بیان کرد: زمانی که مدیران و مسئولان در دوران عید به‌علت شیوع ویروس کرونا از مردم درخواست می‌کنند تا در خانه بمانند و در جمع‌های خانوادگی حاضر نشوند حداقل ضروریات زندگی و لوازم آن را هم باید برای مردم فراهم کنند؛ علاوه بر آن مردم در دوران کرونا و قرنطینه اوقاف فراغت بسیاری داشته و دارند و می‌توانند به جای روزشماری برای پایان این دوران، از آن بهره‌مند شوند و در اوقات فراغت بسیاری که به جهت قرنطینه خانگی در اختیارشان است، قرآن حفظ کنند.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=67645

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402