شنبه 1 اردیبهشت سال 1403 Sat, 20 Apr 2024 13:25:22 GMT
کد خبر : 66843       تاریخ : 1399/12/07 29:41
ایجاد گفتمان علوی با برگزاری جایزه بین‌المللی نهج‌البلاغه

ایجاد گفتمان علوی با برگزاری جایزه بین‌المللی نهج‌البلاغه

رئیس بنیاد بین‌المللی نهج البلاغه گفت: ایجاد گفتمان علوی در عرصه عمومی یکی از اهداف برگزاری دومین جایزه بین‌المللی دوسالانه نهج البلاغه است.

به گزارش مبشرین، آیت الله سید جمال‌الدین دین پرور ضمن بیان جزییاتی از دومین دوره جایزه بین المللی دوسالانه نهج البلاغه به خبرنگار معارف ایرنا گفت: نهج‌البلاغه مجموعه‌ای از خطبه‌ها، نامه‌ها و حکمت‌های امیرمومنان ‌علی‌ (ع) است که از دیرباز مورد توجه عالمان و ادیبان مسلمان و غیرمسلمان بوده و به دلیل عظمت و جایگاه ویژه این کتاب در بیان آموزه‌های علمی و عملی، پس از قرآن‌کریم بیشترین آثار و تالیفات در ارتباط با این کتاب ارزشمند نگاشته شده که منتهی به تدوین و انتشار هزاران اثر شامل کتاب، پایان‌نامه و مقاله شده است. 
وی افزود: اهمیت همین موضوعات ما را بر آن داشت تا با انتخاب بهترین آثار برگزیده در این زمینه، بیش از پیش در ترویج فرهنگ علوی و آموزه های متعالی نهج البلاغه گام برداریم و به رسالت علمی – فرهنگی خود بپردازیم. 
این مترجم نهج البلاغه ادامه داد: از مهمترین اهداف برگزاری این جایزه می توان به شناسایی آثار و نویسندگان برتر و معرفی شایسته آنها به جامعه علمی اشاره کرد و همچنین تلاش داریم تا از نویسندگان، مترجمان، محققان، مصححان و پژوهشگران کتب برتر حمایت کنیم. 
به گفته دین پرور، ترویج سبک زندگی علوی در فرهنگ عمومی با معرفی آثار برگزیده و قابل استفاده در حوزه نهج‌البلاغه، ترویج فرهنگ کتابخوانی به ویژه کتاب های مرتبط با فرهنگ علوی در میان مردم، جریان سازی فرهنگی با ایجاد شبکه نخبگان پژوهشگر در عرصه آموزه هـای علـوی به ویژه معـارف نهج البلاغه و همچنین ارتقاء سطح دانایی و آگاهی های جامعه در خصوص شناخت آموزه‌های علوی به ویژه معارف نهج‌البلاغه از دیگر اهداف برپایی این جایزه است.
وی افزود: همچنین تلاش می کنیم تا ضمن تقویت و ارتقاء وحدت دینی بین اقوام مسلمان در سطح بین الملـل بر محوریت امیرمومنان علی‌ (ع) و نهج البلاغه بتوانیم استعدادیابی و ظرفیت سازی شبکه نخبگانی در فضای نهج البلاغه پژوهی را دنبال کنیم و ضمن تقویت روحیه و انگیزه‌ های تحقیق و پژوهش در حوزه های مرتبط با امیـرمومنان‌ (ع) و نهج‌البلاغه، سطح پژوهش‌های مرتبط با ویژگی های حضرت علی (‌ع) و نهج البلاغه را ارتقاء بخشیم.

دین پرور با اشاره به معیارهای ارزیابی آثار این جایزه بین المللی گفت: ابداع و نوآوری در سطح نگرشی، بینشی و تحلیلی یعنی از نظر موضوع، ساختار و روش یکی از مهمترین معیارهای درنظر گرفته شده می باشد و این آثار باید از استحکام و زیبایی نگرشی و نگارشی برخوردار باشد و متناسب با نیازها و مقتضیات فرهنگی و دینی جهان اسلام باشد و ضمن رعایت شیوه نامه های اصول نگارش و شیوایی بیان، مباحث مطرح شده از تناسب کمی و کیفی برخوردار باشد. 

دومین جایزه بین المللی دو سالانه نهج البلاغه با همکاری مراکز علمی و فرهنگی همچون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه های علمیه و جامعه المصطفی در عید غدیر برگزار می شود و آثاری در این همایش مورد بررسی قرار می گیرد که طی سال های ۹۷ و ۹۸ با موضوع نهج البلاغه یا موضوعات مربوط به آن به زبان فارسی و خارجی در ایران و سایر نقاط جهان به چاپ رسیده باشد. 

بنیاد بین المللی نهج البلاغه با ارسال نامه ای به ناشران، نویسندگان، کتابفروشان و مراکز علمی و فرهنگی از آنان می خواهد تا نسخه ای از کتاب های منتشرشده با موضوع نهج البلاغه را به این بنیاد ارسال کنند.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=66843

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402