جمعه 10 فروردین سال 1403 Fri, 29 Mar 2024 17:33:13 GMT
کد خبر : 56541       تاریخ : 1399/06/30 18:20
معرفی مساجد جهان

معرفی مساجد جهان

به گزارش مبشرین به نقل از شبستان، در این مطلب با چند مسجد جهان آشنا می شوید.

مساجد روسیه در زمره با شکوه ترین و زیباترین های اروپا
مساجد در روسیه، یکی از زیباترین اماکن در این کشور به شمار می روند که چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند.

 مساجد در روسیه، جزو با شکوه ترین و زیباترین مساجد اروپا به شمار می روند. در این کشور هشت هزار مسجد وجود دارد و 20 درصد مردم این کشور را مسلمانان تشکیل می دهند.

در زیر به معرفی چند مسجد در این کشور می پردازیم:

 

مسجد گل شریف

مسجد گل شریف، بزرگ ترین مسجد روسیه، در شهر قازان تاتارستان قرار دارد. مسجد گل‌ شریف یکی از مساجد اصلی و بزرگ قرون وسطی در قازان بوده که در سده ۱۶ میلادی ساخته شد.

این مسجد در سال 1996 میلادی بازسازی شده است و در دو طبقه ساخته شده است.

یک طبقه به مصلا و یک طبقه به موزه اسلامی اختصاص دارد. گنبد مرکزی این مسجد ۳۹ متر و ۴ مناره اصلی آن ۵۷ متر ارتفاع دارند. بخش عمده‌ای از هزینه ساخت مسجد توسط مسلمانان تاتار اهدا شده ‌است.

 

 

مسجد سفید

مسجد «آک» مشهور به مسجد سفید در شهر «بولگار» تاتارستان واقع شده است و در سال 2012 میلادی افتتاح شده است. عملیات ساخت این مسجد، یک سال و نیم طول کشیده است.

 

دیوارهای این مسجد با نقوش سنتی تزیین شده است و دارای یک حیاط بزرگ و فضای سبز است که در میان فواره آب قرار دارد. دو مناره بزرگ به ارتفاع 46 و 6 متر مربع دارد و قطر گنبد آن 10 متر و ارتفاع آن 17 متر است.

در این مسجد، بزرگ ترین قرآن کریم نگهداری می شود که وزن آن 800 کیلوگرم است.

 

گردشگران این مسجد را شبسه «تاج محل» در هند می دانند و به این مسجد به تاج محل تاتارستان مشهور است.

این مسجد در لیست جهانی سازمان یونسکو قرار دارد.

 

 

 

مسجد مایکوپ

مسجد مایکوپ در سال 2000 میلادی ساخته شده است و ساخت آن تنها 18 ماه به طول انجامید. این مسجد در شهر مایکوپ، پایتخت «ادیغیه» واقع شده است.

 

این مسجد هدیه شیخ «خالد بن صقر القاسمی» ولیعهد امارات بوده که برای شادی روح مادر مرحومش هزینه ساخت آن را تقبل کرد.

 

این مسجد، بسیار بزرگ است و دارای چهار مناره است. شهر مایکوپ در کرانه راست رودخانه بـِلایا (از شاخه‌های کوبان) واقع شده و در یک هزار و 600 کیلومتری جنوب مسکو قرار دارد.

 

 

مسجد سن پطرزبورگ

این مسجد در سال 1913 میلادی افتتاح شده است و بزرگ ترین مسجد اروپا بوده است.

ارتفاع مناره این مسجد، 49 متر است و گنبد آن 39 متر ارتفاع دارد.

 

 

مسجد جامع «قیقان»، شاهدی بر قدمت شهر تاریخی حلب
مسجد جامع قیقان در شهر قدیمی حلب، یکی از اماکن تاریخی است که سنگ های قدیمی ان نشان از قدمت این مکان دارد.

  مسجد جامع «قیقان» در منطقه ای مرتفع به نام «العقبه» قرار دارد.

 

این مسجد در یکی از محله های شهر قدیمی حلب واقع شده است که در این منطقه ساختمان های قدیمی بسیاری قرار دارد.

 

مسجد جامع قیقان نیز یکی از ساختمان های قدیمی در شهر حلب به شمار می رود.

 

مساحت کلی این مسجد 210 متر مربع است و 156 متر مربع مساحت ساختمان مسجد است که دارای یک حیاط کوچک و یک چاه نیز است.

 

این مسجد بر یک معبد قدیمی ساخته شده است که این معبد قدیمی به قرن دوم قبل از میلاد باز می گردد.

 

این مسجد با سنگ های قدیمی ساخته شده است و همین امر زیبایی خاصی به این مسجد داده است.

 

یک سنگ سیاه در دیوار جنوبی این مسجد واقع شده است که به زبان هیروگلیفی نوشته شده که این ساختمان را پادشاه حلب به کاهن اعظم هدیه کرده است.

 

این مسجد بارها مرمت شده و در سال 1965 میلادی نیز توسعه یافته است. این مسجد دارای یک صحن بزرگ است و در زیر آن سردابی است که سرویس های بهداشتی در آن قرار دارد.

 

این مسجد در سال 1996 میلادی با هزینه «محمد حمامی رفاعی» فرد نیکوکار سوری مرمت شده است و قبر وی نیز در این مکان واقع شده است.

 

 

در ورودی مسجد قیقان، دو ستون بازالت قرار دارد و نمای این مسجد از سنگ های قدیمی است.

 

حَلَب، نام بزرگ‌ ترین شهر و پایتخت تجاری سوریه است. شهر حَلَب در استان حلب در شمال کشور سوریه واقع شده ‌است.

 

این شهر یکی از کهن ‌ترین شهرهای منطقه خاورمیانه است و در روزگاران قدیم نام آن خلپه بوده و یونانیان قدیم آن را با نام برویا می‌شناختند. شهر حلب در نقطه سوق‌الجیشی و مهم بازرگانی در نیمه‌ راه دریای مدیترانه و رود فرات قرار دارد.

 

 


مسجد«کچی‌اوا» میراث دار تاریخ متلاطم الجزایر
مسجد «کچی‌اوا» یکی از مساجد تاریخی الجزایر به شمار می آید که امروز به عنوان یک قلعه علمی و دینی در این کشور شناخته شده است.

  مسجد جامع کچی‌اوا (کتشاوه) یکی از مشهورترین مساجد تاریخی الجزیره پایتخت الجزایر به شمار می آید که «حسن پاشا» آن را در دوره عثمانی در سال 1794 میلادی بنا کرد.

 

ژنرال «روفیگو» فرمانده نیروهای فرانسوی هنگام اشغال الجزایر در سال 1830 میلادی این مسجد را به کلیسا تبدیل کرد. روفیگو به نیروهای فرانسوی دستور داد تا قرآن های موجود در این مسجد را به میدان الماعز که بعدها به میدان شهداء معروف شد، منتقل کنند و سپس قرآن ها را آتش زدند. این صحنه مشابه اقدام «هولاکو خان» حاکم مغول هنگام یورش به شهر بغداد بود که همه کتاب های موجود در این شهر را به آتش کشید.

مسجد كتشاوة تحفة معمارية تحاكي الخلود – الشروق أونلاين

ژنرال روفیگو در ابتدا مسجد کچی‌اوا را به اسطبل تبدیل کرد، پس از آن تصمیم گرفت که این مسجد را به کلیسا تبدیل کند. اما مسلمانان الجزایر به این اقدام روفیگو اعتراض کردند و آن را هتک حرمت به دین اسلام دانستند. به همین دلیل  بیش از چهار هزار نمازگزار در اعتراض به این اقدام در مسجد کچی‌اوا تحصن کردند و روفیگو همه آنها را به قتل رساند و این جمله مشهور را عنوان کرد که " باید زیباترین مسجد این شهر را به معبد مسیحیان تبدیل کنیم".

 

برهمین اساس، این ژنرال فرانسوی مسجد کچی‌اوا را در سال 1832 تخریب کرد و کلیسای «سنت فلیپ» را بنا کرد. مسیحیان نخستین نماز خود را در شب عید میلاد مسیح در 24 دسامبر 1844 در آن ادا کردند.  «ملکه امیلی» همسر «لویز فیلپ» هدایای گرانبهایی را به این کلیسای جدید فرستاد. پاپ «گریگور شانزدهم» نیز مجسمه هایی از قدیسین را ارسال کرد.

این کلیسا در سال 1962 یعنی زمان استقلال الجزایر از فرانسه دوباره به مسجد تبدیل شد. مسلمانان الجزایر در این مسجد نخستین نمازجمعه را پس از استقلال در پنجم جولای 1962 میلادی ادا کردند و «البشیر الابراهیمی» خطیب مشهور الجزایر و یکی از موسسان جمعیت علمای مسلمان الجزایر به عنوان خطیب این مسجد انتخاب شد.

 

مسجد کچی‌اوا شاهکار معماری بی نظیر ترکیه به شمار می آید. نام این مسجد برگرفته از بازاری است که در میدان مجاور آن قرار دارد. ترک ها نام کچی‌اوا بر آن نهادند که به زبان عربی «العنزه» معنی می شود.

این مسجد نقش و نگارهای زیبایی از هنر اسلامی در خود دارد، به طوری که کتیبه های شگفت انگیز این مسجد در سال 1855 میلادی به موزه فرانسه منتقل شد و نقش و نگارهای دیگر که منعکس کننده فرهنگ دینی فرانسوی است، جایگزین این کتیبه ها شد.

 

روی دیوارهای این مسجد آیه های قرآنی دیده می شود که «ابراهیم چاکرهی» هنگام ساخت این مسجد در دوره عثمانی این آیه ها را نوشته است.

مسجد کچی‌اوا به عنوان یک قلعه علمی به شمار می آید که مردم را با مضامین دین اسلام آشنا می کند. فعالیت های این مسجد در طول ماه مبارک رمضان افزایش می یابد. هر جمعه پس از نماز عصر، نشست هایی را علمای بزرگ الجزایر برای بررسی ضرورت شناخت امور دینی برگزار می کنند. علاوه براین، در این مسجد برنامه سالیانه ای برای حفظ قرآن خردسالان و زنان برگزار می شود.

 

این مسجد یکی از شاهکارهای معماری تاریخی الجزایر به شمار می آید که در فهرست میراث فرهنگی قرار دارد و معماری آن ترکیبی از معماری رومی، عربی و ترکی است.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=56541

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402