چهارشنبه 5 اردیبهشت سال 1403 Wed, 24 Apr 2024 22:46:32 GMT
کد خبر : 56507       تاریخ : 1399/06/29 19:58
مدیریت هیئتی محرم و روسیاهی که به ذغال ماند!

مدیریت هیئتی محرم و روسیاهی که به ذغال ماند!

برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم به درستی نشان داد که اولا کلیشه رایج «مدیریت هیئتی یعنی مدیریت ضعیف» الزاما صحیح نیست و ثانیا چون گریزی از هم‌زیستی با کرونا نیست، می‌توان کارهای بزرگ را بدون افتادن در دام دوقطبی‌های کاذب، با مدیریت و هماهنگی به درستی انجام داد و از آن به عنوان یک الگوی موفق برای دیگر امور نیز بهره برد.

به گزارش مبشرین، نور نیوز نوشت:

در هفت ماه گذشته که ایران هم در کنار دیگر کشورهای جهان درگیر شیوع ویروس کووید ۱۹ شد، شاید هیچ کشوری به اندازه ما مجبور به جنگیدن همزمان در چند جبهه نبوده است.

تمام کشورهای جهان در شرایط کرونایی تنها دغدغه مدیریت و کنترل شیوع این ویروس و نهایتا تبعات اقتصادی آن را داشته‌اند. این در حالی است که ایران به دلیل خباثت دشمنانش علاوه بر این از یک سو در جبهه تحریم‌ها و از سوی دیگر در جبهه رسانه‌ای درگیر بوده است.

با این وجود؛ آنچه به اذعان بسیاری از ناظران و متخصصان بین‌المللی از جمله سازمان بهداشت جهانی طی این هفت ماه در ایران اتفاق افتاده، گویای موفقیتی بزرگ در عرصه مدیریت این بحران است، چنانچه شیوع، ابتلا و تلفات کرونا در کشورمان به نسبت بسیاری از کشورهای پیشرفته‌تر آماری به مراتب پائین‌تر بوده است.

در این میان اما؛ جبهه رسانه‌ای معاند جمهوری اسلامی از همان ابتدا با تاکتیک تحریف و وارونه‌نمایی به بهانه‌ها و ترفندهای مختلف سعی کرد این‌گونه القاء کند که ایران هم از جهت توان مدیریتی و هم از جهت امکانات در حدی نیست که بتواند از عهده این بحران برآید. هدف از این رویکرد نیز این بود که مردم نسبت به کارآمدی نظام دچار تردید شده و اعتماد خود را از دست بدهند.

از طرفی؛ آوردگاه‌های بزرگ و مهمی چون نوروز، ماه رمضان، کنکور، تعطیلات تابستان و ایام محرم که هر کدام می‌توانست موج نرمال ابتلا و تلفات کرونا را به شیبی تند تبدیل کند، با وجود خباثت رسانه‌ای دشمنان، در مجموع با مدیریت مناسب و اعتماد و هماهنگی عموم مردم، با کمترین آسیب از آن عبور شد.

موضوع عزاداری‌های حضرت سیدالشهدا(ع) در ایام ماه محرم، از جمله اتفاقاتی بود که اتاق فکر جبهه معاند جمهوری اسلامی برای آن از مدت‌ها پیش سناریونویسی کرده بود تا شاید از این رهگذر با دوقطبی‌سازی سلامت و آئین‌های مذهبی، ماهی خود را صید کند.

این سناریو گرچه مانند سناریوهای پیشین تا حدود زیادی با شکست مواجه شده، اما به دلیل همزمانی آن با برخی سفرهای آخر تابستان و... همچنان ادامه دارد تا بلکه بتواند موج جدید شیوع در روزهای اخیر را متوجه مراسم سوگواری کند.

نکته آنکه؛ اصالت عزاداری برای اهل بیت علیهم السلام و ریشه‌دار بودن آن در ضمیر ملت ایران از یک سو و همکاری مثال زدنی مردم و هیئات با حاکمیت در رعایت دستورات بهداشتی از سوی دیگر، عملا خواب آشفته دشمنان ایران و اسلام را تعبیر نکرد و تجربه‌ای بس گرانسنگ را رقم زد.

این سطح از هماهنگی و رعایت از سوی مردم و هیئات عزاداری در آمار نیز به وضوح روشن است، چنانچه از مجموع ۹۳ هزار هیئت ثبت شده در کشور، بیش از ۳۰ هزار هیئت اقدام به برگزاری مراسم جداگانه نکردند یا از طریق فضای مجازی برنامه داشتند و بیش از ۱۸ هزار هیئت نیز در دیگر هیئت‌ها ادغام شدند. بقیه نیز با ثبت نام رسمی در سامانه «بیرق» درخواست مجوز کردند و ضمن اظهار تعهد، با رعایت کامل اصول بهداشتی و نظمی مثال زدنی عزای خاندان عترت را بر پا کردند.

طبق آمار، ۱۰۰ هزار نفر از اعضای این هیئت‌ها و ۸ هزار نفر از وعاظ، پیش از شروع ماه محرم آموزش‌های کامل دیدند و ۵۴۰۰ مکان سر باز، بیش از ۳۰۰ هزار لیتر مواد ضدعفونی کننده و امکانات لازم برای برگزاری  بیش از ۲ هزار هیئت مجازی از سوی سایر دستگاه تامین شد.

در این مدت از حدود ۳۰ هزار هیئت در سراسر کشور بازدید شد که بنابر ارزیابی صورت گرفته از این تعداد، شاخص رعایت دستورالعمل‌ها ۶۵ درصد به طور کامل، ۲۵ درصد به خوبی و تنها ۱۰ درصد ضعیف بوده است که در این میان در ۸۰ درصد هیئت‌ها مواد ضدعفونی کننده توزیع شده و اساسا هیچ کسی را بدون ماسک راه نداده‌اند و حدود ۸۰ درصد نیز پذیرایی باز یا ایستگاه صلواتی نداشته‌اند.

نکته مهمتر اینکه؛ در پایان این ارزیابی‌ها از مجموع این ۳۰ هزار هیئت بازدید شده، ۱۵ هیئت به دادستانی معرفی شده و برای ۱۰ هیئت هم به دلیل عدم رعایت دستورالعمل‌ها تشکیل پرونده داده شده است.

مجموعه این اتفاقات در حالی است که تصاویر تلویزیونی از سراسر کشور بر خلاف ادعاهای رسانه‌های معاند، به وضوح نظم موجود در هیئت‌ها که همراه با فاصله‌گذاری دقیق اجتماعی بود را نشان می‌داد.

به هرحال آنچه از پس این تجربه بزرگ باید مورد توجه قرار گیرد اینکه؛ برگزاری مراسم عزاداری ایام محرم به درستی نشان داد که اولا کلیشه رایج «مدیریت هیئتی یعنی مدیریت ضعیف» الزاما صحیح نیست و ثانیا چون گریزی از هم‌زیستی با کرونا نیست، می‌توان کارهای بزرگ را بدون افتادن در دام دوقطبی‌های کاذب، با مدیریت و هماهنگی به درستی انجام داد و از آن به عنوان یک الگوی موفق برای دیگر امور نیز بهره برد. 

 


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=56507

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402