پنج شنبه 6 اردیبهشت سال 1403 Thu, 25 Apr 2024 10:46:50 GMT
کد خبر : 56050       تاریخ : 1399/06/14 16
برای خدمت به امام حسین(ع) باید عاشق باشی

برای خدمت به امام حسین(ع) باید عاشق باشی

سیّد رضاسجادی نوحه خوان جوان از دیار گناوه می گوید از سال 90 نوحه خوانی در مساجد مختلف شهر گناوه را آغاز کرده و از سال 95 تاکنون به عنوان نوحه خوان ثابت مسجدالنبی این شهر است.

به گزارش مبشرین به نقل از پیغام: سیّد رضاسجادی نوحه خوان جوان از دیار گناوه می گوید از سال 90 نوحه خوانی در مساجد مختلف شهر گناوه را آغاز کرده  و از سال 95 تاکنون به عنوان نوحه خوان ثابت مسجدالنبی این شهر است.

 این نوحه خوان گناوه ای با بیان این که عواملی همچون صدای نوحه خوان، شعر،آهنگِ نوحه ها، همکاریِ بانی مسجد، بُر ساز،جمعیت همراه،مسئول دمام و حتا قلندرخونه ی مسجد می توانند در برگزاری یک مراسم  با کیفیت ثاتیرگذار باشد.

وی  استفاده از تجربه پیشکسوتان عرصه نوحه خوانی،صدا، آموزش و اراده فرد را لازمه یادگیری این کار می داند و می گوید برای خدمات امام حسین (ع) و اهل بیت باید عاشق باشی  تا بتوانی در این قدم برداری.

خبرنگار ما"حسام حق پرست" درادامه گفتگوهایش با نوحه خوانان ونوحه سرایان استان بوشهر ویژه ایام محرم، این بار به سراغ نوحه خوان جوانی از دیار گناوه رفته و گفتگویی را با این نوحه خوان انجام داده که در ادامه با هم می خوانیم:

 در آغاز کلام از پیشینه ی فعالیت و حضورتان در عرصه ی مداحی بفرمایید؟

پدربزرگ و هم چنین پدر بنده از سادات محله ی صلح آباد بودند و مراسم اهل بیت همیشه در منزل اجرا می شد و بالطبع بنده هم از کودکی با این مراسم آشنا و علاقه مند به اجرای آواها شدم. در گروه های سرود و سایر گروه ها شرکت وهمیشه تمرین داشتم تا این که به دلیل سرماخوردگی پیش خوانِ مسجد محله ای که در آن سکونت داشتیم ( کوی هلالی) از سال  ۷۷ (که ۹ سال داشتم ) فعالیت بنده‌ شروع شد و *پیش خوانی* مسجد را تا سال ۸۹ به عهده داشتم.

از سال ۹۰ هم شروع به "نوحه خوانی " درمساجد مختلف نمودم.

از سال ۹۵ تا الان در مسجد النبی گناوه، مداحی به عهده ی بنده می باشد و با دعوت عاشقان سالار شهیدان برای برگزاری مراسم در سایر شهرستان های استان و همچنین استان های مجاور هم افتخار اجرا دارم.

 برای برگزاری یک مراسم با کیفیت چه عواملی نقش دارند؟

عوامل متعددی می توانند تأثیر گذار باشند از جمله؛ صدای نوحه خوان، شعر،آهنگِ نوحه ها، همکاریِ بانی مسجد، بُر ساز،جمعیت همراه،مسئول دمام و حتا قلندرخونه ی مسجد نقش دارند.صدای خوبِ نوحه خوان آن قدر مهم است که حتا می تواند تعداد نمازگزاران مساجد را هم تأثیرگذار باشد.

 نوحه (قبل و یا زیر واحد و خود واحد) چگونه می تواند در اذهان و حافظه ی مخاطبان ماندگار و یادگار بماند؟

مهم و اصلی ترین دلیل، چگونگی اجرا توسط نوحه خوان است. گاهی حتا نوحه هایی که فراموش شده اند با صدا و اجرای قوی می تواند دوباره زنده شود. آهنگ و شعر را البته نباید فراموش کرد که تا چه اندازه می تواند در ماندگاری نوحه‌ها و واحدها نقش داشته باشد.

 بیشتر به کدام واحد علاقه مند هستید؟

بیشتر با حس و حال و هوای مراسم و مناسبت ها نوحه و واحد را انتخاب می کنم.

مثلاً در اربعین؛ زینب از شام، بی شک از نوحه های قطعی و حتمی اجراست که هم بنا به تصمیم و انتخابِ نوحه خوان و هم  علاقه ی شدید شرکت کنندگان خوانده می شود.

 تعریف صدای جاودان یاد جهانبخش کردی زاده از نگاه شما؟

هنوز و تا همیشه استاد جهانبخش کردی زاده با صدای  توانمند و بی تکرارش سنبل نوحه خوانی است. یک صدای جدا و استثنایی در تاریخ نوحه خوانی بوشهر!

به کدام یک از ساخته های ناخدا عباس دریانورد علاقه مند هستید و به اجرای آن می پردازید؟

در طول اجرای سینه هر نوحه خوان بالاخره گریزی و یادی از آثار ناخدا عباس خواهد داشت.

نوحه ها و واحدهایی که البته  که همگی ارزشمند و زیبا هستند و به آنها پرداخته می شود.

ورود جوانان مشتاق و فعالیت در این عرصه و نقشِ آموزش از نظر شما چگونه می تواند تأثیرگذار باشد؟

این رسم و سنّت که به ما رسیده و ما هم می بایست به دیگر عزیزانِ مشتاق بسپاریم اول از همه نیاز به رسم عاشقی دارد. یعنی برای خدمت، عاشق دستگاه سالار شهیدان باشی و بی ریا در این راه گام برداری.

تجربه آموزی و درس گرفتن از اساتید، بزرگان و پیشکسوتان این مراسم از  جمله مواردی ست که مفید فایده است و بسیار جدّی و لازم می باشد.

سخن پایانی؟

تشکر از شما برای زحمات و این که از اهل فنّ چنین گفتگویی را انجام می دهد، بسیار خرسند هستم.

موفق و پیروز باشید.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=56050

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402