جمعه 10 فروردین سال 1403 Fri, 29 Mar 2024 17:09:31 GMT
کد خبر : 47977       تاریخ : 1399/01/16 12:31:06
بازخوانی عملکرد نمایندگان ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن سال ۹۸

بازخوانی عملکرد نمایندگان ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن سال ۹۸

در سال ۹۸ شاهد برگزاری ۱۰ رقابت بین‌المللی قرآن در کشورهای مختلف از ایران تا کرواسی بودیم که در آن‌ها ۲۰ نماینده از کشورمان حضور داشتند؛ نیمی از این افراد در مسابقات بین‌المللی قرآن ایران شرکت کردند که حاصل عملکرد آن‌ها هفت رتبه اول و سه رتبه دوم بود. نیمی دیگر نیز به خارج از کشور اعزام شدند که یک رتبه اول و دو رتبه دوم مهم‌ترین دستاورد آن‌ها از مسابقات بود.

به گزارش مبشرین به نقل از ایکنا؛ سال ۱۳۹۸ برای قاریان و حافظان قرآن که به صورت حرفه‌ای این عرصه را دنبال می‌کنند و توانمندی‌های خود در این زمینه را از طریق مسابقات به منصه ظهور می‌رسانند، سال پر فرازونشیبی بود. در این سال ناکامی نماینده کشورمان در رشته قرائت تحقیق سی و ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران که یکی از دو رشته اصلی این مسابقات است و هر سال قاریان بسیاری چشم به آن دوخته‌اند و همچنین نتایج مسابقات مالزی و کویت جزء ناکامی‌های نمایندگان ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن بود. البته موفقیت در رشته حفظ کل قرآن کریم مسابقات ایران و مسابقات بین‌المللی قرآن کشور کرواسی و تونس نیز در زمره فرازهای نمایندگان ایران در مسابقات بین‌المللی قرآن بود.

در مجموع در سال ۹۸ شاهد برگزاری ۱۰ رقابت بین‌المللی قرآن شامل مسابقات قرآن در کشورهای ایران، مالزی، کویت، جایزه دبی(آقایان)، الجزایر، ترکیه، اردن(بانوان)،‌ کرواسی، جایزه دبی(بانوان) و تونس بودیم که در آن ۲۰ نماینده از کشورمان حضور داشتند. ۱۰ نفر از این افراد در مسابقات بین‌المللی قرآن ایران حضور داشتند که حاصل عملکرد آنها هفت رتبه اول و سه رتبه دوم بود.

همچنین ۱۰ شرکت‌کننده دیگر که به خارج از کشور اعزام شدند نیز توانستند یک رتبه اول(رشته قرائت در کرواسی)، دو رتبه دوم(حفظ کل در کرواسی و قرائت در تونس)،‌ دو رتبه چهارم(قرائت مالزی و کویت) و یک رتبه پنجم(قرائت ترکیه) را به دست بیاورند. همچنین چهار نفر نیز از کسب هر رتبه‌ای بازماندند و نکته جالب‌تر اینکه دو نفر نیز از اعزام به مسابقات کویت و اردن بازمانند. در ادامه نگاهی گذرا به این مسابقات و عملکرد نمایندگان کشورمان انداخته شده است.

مسابقات قرآن ایران و کسب هفت رتبه از ۱۰ رتبه برتر

فروردین‌ماه ترافیک مسابقات بین‌المللی قرآن در گوشه و کنار دنیا بود، از جمله این مسابقات می‌توان به برگزاری سی و ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد که روز ۲۱ فروردین‌ماه در بخش‌های دانش‌آموزی، بزرگسالان، بانوان، طلاب علوم دینی و نابینایان در رشته‌های مختلف آغاز به کار کرد و تا روز ۲۵ این ماه ادامه داشت. در این دوره از مسابقات برای اولین بار در تاریخ آن، متسابقان مرحله مقدماتی به صورت آنلاین و در کشور خود مورد ارزیابی تیم داوری قرار گرفتند و پس از تأیید استانداردهای لازم به عنوان متسابق وارد جمهوری اسلامی ایران شدند. در مرحله مقدماتی بیش از ۶۰۰ نفر از ۸۲ کشور جهان به صورت غیرحضوری رقابت داشتند و در نهایت از بین آنها ۳۸۰ نفر از ۶۰ کشور جهان برای حضور در مرحله نیمه‌نهایی یا همان مرحله حضوری دعوت شدند. همچنین ۵۷ نفر از اساتید برجسته ایران و سایر کشورهای دنیا در تیم داوری این مسابقات حضور داشتند که ۳۵ نفر ایرانی و ۲۲ نفر نیز از ۱۳ کشور جهان بودند. همچنین بیش از پنجاه درصد این داوران اولین بار بود که در رقابت‌های ایران امر قضاوت را بر عهده داشتند.

مسابقات بین المللی قرآن
ایران با تیم کاملی از شرکت‌کنندگان در رشته‌ها و بخش‌های مختلف در این مسابقات حضور یافت که به غیر از رشته‌های پایان‌نامه نویسی و خطابه خوانی در بخش طلاب علوم دینی که با سبک و سیاق خاص خودشان برگزار شد، تیم ایران دارای ۱۰ نماینده بود و از ۱۰ رتبه ممکن هفت رتبه نخست و سه رتبه دوم را به دست آورد. یکی از مهم‌ترین رتبه‌های این دوره از مسابقات کسب رتبه دوم در رشته قرائت تحقیق بود، رشته‌ای که طی سال‌های گذشته همواره رتبه اول آن به نام قاریان ایرانی رقم می‌خورد، اما در دو سال گذشته از دست ایرانی‌ها خارج شده و به رقبایی از کشورهای افغانستان و اندونزی رسیده است. همین موضوع باعث شد تا برخی اساتید کشورمان نسبت به از دست رفتن رتبه اول مسابقات بین‌المللی قرآن ایران ابراز نگرانی کنند و آن را یک هشدار برای قرائت ایران تلقی کنند.

از جمله نمایندگان ایران در سی و ششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن می‌توان به حضور مهدی غلام‌نژاد در رشته قرائت تحقیق(رتبه دوم)، محمدجواد مرادی در رشته حفظ کل (رتبه اول)، مریم شفیعی در حفظ کل بانوان(رتبه اول)، سعید علی‌اکبری در رشته حفظ کل نابینایان(رتبه دوم)، زینب امین‌پور در رشته حفظ کل دانش آموزان دختر (رتبه اول)، علی فیضی در رشته حفظ کل دانش‌آموزان پسر( رتبه دوم)، امیرحسین رحمتی در رشته قرائت دانش‌آموزان پسر (رتبه اول)، محمد خاکپور در رشته حفظ کل طلاب علوم دینی(رتبه اول)، سلمان اصل غوابش در رشته قرائت تحقیق طلاب علوم دینی (رتبه اول) و روح الله آقایی در رشته ترتیل طلاب علوم دینی (رتبه اول) اشاره کرد.

مسابقات بین المللی قرآن
غافلگیری قاری ایرانی در مالزی

یکی دیگر از رقابت‌های قرآنی مهم در سال ۹۸ برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی بود. شصت‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی که عنوان قدیمی‌ترین رقابت‌های قرآنی دنیا را با خود به یدک می‌کشد طی روزهای ۲۶ تا ۳۱ فروردین‌ماه سال ۱۳۹۸ مصادف با ۹ تا ۱۴ شعبان ۱۴۴۰ و ۱۵ تا ۲۰ آوریل ۲۰۱۹ برگزار شد. در این دوره از مسابقات «هادی موحدامین» به عنوان نماینده ایران در رشته قرائت تحقیق حضور داشت و استاد راهنمای وی نیز «هادی رحیمی»، از مدرسان کمتر شناخته شده قرآن در کشورمان بود. هادی موحد امین که با سختی‌های زیادی خود را به مسابقات مالزی رسانده بود، در این مسابقات با وجود اجرایی کم نقص‌تر از دیگر رقبا در نهایت به رتبه چهارم دست یافت. از جمله مشکلاتی که این قاری در اعزام به مالزی داشت، همراهی استاد راهنمای وی بود. در ابتدا قرار بود تا «احمد ابوالقاسمی» که خود صاحب عنوان در مسابقات مالزی است به عنوان استاد راهنما نماینده ایران را همراهی کند اما در نهایت و پس از تغییر چندین و چندباره استاد راهنما، «هادی رحیمی» همراه با نماینده ایران راهی مالزی شد.

مراسم اختتامیه این مسابقات شامگاه روز ۳۱ فروردین ماه با حضور مقامات بلندپایه این کشور، هیئت داوران، متسابقان و ... برگزار شد. اعلام نتایج این دوره از مسابقات به خصوص در رشته تلاوت غافلگیر کننده بود، در حالی که بسیاری کسب رتبه اول و دوم را متعلق به نمایندگان ایران و فیلیپین می‌دانستند، اما از بین این دو تنها رتبه چهارم به نماینده کشور ایران رسید. همچنین ترکیب برگزیدگان به خصوص در رشته تلاوت تعجب بسیاری را برانگیخت، حضور افرادی همچون نمایندگان کشور مغرب و حتی سنگاپور در بین پنج رتبه برتر نیز از جمله شگفتی‌های این دوره از مسابقات بعد از چهارم شدن نماینده ایران بود.

مسابقات بین المللی قرآن
یک چهارمی رهاورد تیم سه نفره ایران در کویت

دهمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جایزه کویت یکی دیگر از رقابت‌های قرآنی مهم در سال ۹۸ بود که روز ۲۰ فروردین‌ماه آغاز به کار کرد. این مسابقات هر ساله در رشته‌های قرائات دهگانه، حفظ کل قرآن همراه با تجوید، تلاوت و برترین پروژه فنی خدمت به قرآن کریم برگزار می‌شود، در این دوره از مسابقات قرار بود تا تیم سه نفره‌ای از ایران شامل «حمیدرضا مقدسی» در رشته قرائت تحقیق، «رضا گلشاهی» در رشته حفظ کل قرآن کریم و «محمدیوسف درویشی» در رشته حفظ کل قرآن نوجوانان حضور داشته باشند که در نهایت تنها دو نفر موفق به سفر به کویت شدند و رضا گلشاهی در عین اینکه یکی از شانس‌های اصلی کسب رتبه بود و احتمال بسیاری وجود داشت تا ایران را برای اولین بار در رشته حفظ صاحب رتبه کند، در آخرین لحظات به دلیل برخی سهل‌انگاری‌ها از اعزام باز ماند.

عملکرد نمایندگان کشورمان در این مسابقات تنها کسب یک رتبه چهارم بود. در نهایت و پس از رقابت ۱۴۵ شرکت کننده از ۷۵ کشور دنیا، «حمیدرضا مقدسی»، در رشته قرائت تحقیق موفق به کسب رتبه چهارم شد، «محمدیوسف درویشی» نیز که در رشته حفظ قرآن در بخش نوجوانان حضور یافته بود از کسب رتبه باز ماند. از جمله نکات جالب در مورد حضور نمایندگان کشورمان در مسابقات بین‌المللی قرآن کشور کویت می‌توان به این موضوع اشاره کرد که رضا گلشاهی و حمیدرضا مقدسی هر دو در سال ۹۹ نیز نماینده کشورمان در مسابقات بین‌المللی قرآن ایران خواهند بود.

مسابقات بین المللی قرآن
تکرار ناکامی‌ها در دبی

بیست‌وسومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن جایزه دبی اردیبهشت‌ماه سال ۹۸ در رشته حفظ کل قرآن کریم و با حضور «محمدرضا ولی محمدی»، نماینده جمهوری اسلامی ایران برگزار شد. عملکرد نماینده ایران در این مسابقات نتیجه خاصی به دنبال نداشت و این حافظ نوجوان بدون کسب رتبه‌ای به کشور بازگشت. بهترین رتبه‌ای که یک ایرانی در ۱۰ سال اخیر این مسابقات کسب کرده است در سال ۹۴ و در نوزدهمین دوره بوده است که «محمدحسین بهزادفر» موفق به کسب رتبه سوم شد.

مسابقات بین‌المللی قرآن جایزه دبی در این دوره با حضور ۸۸ شرکت‌کننده از کشورهای مختلف جهان برگزار شد. به نفرات اول تا سوم این مسابقات به ترتیب ۲۵ هزار درهم، ۲۰۰ هزار درهم و ۱۵۰ هزار درهم امارات جایزه اهدا می‌شود و نفرات چهارم تا دهم نیز مبلغ ۳۵ هزار درهم امارات جایزه دریافت می‌کنند و ۲ هزار درهم نیز به تمامی شرکت‌کنندگان اهدا می‌شود.

مسابقات بین المللی قرآن
حسرت کسب رتبه در الجزایر

شانزدهمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کشور الجزایر یکی دیگر از مسابقات بین‌المللی قرآن در سال ۹۸ بود که طی روزهای سوم تا نهم خردادماه برگزار شد و طی آن بازهم شاهد ناکامی نماینده ایران در آن مسابقات بودیم. در این مسابقات «محمدحسین بهزادفر»، حافظ کل قرآن، به رقابت با نمایندگانی از دیگر کشورها پرداخت و در پایان بدون کسب رتبه‌ رقابت‌ها را ترک کرد. بهزاد‌فر حافظ کل قرآن و متولد ۱۳۷۹ تهران است که در سی‌وششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در مقطع شکوفه‌ها به مقام نخست دست یافته است. این حافظ قرآن کریم همچنین مقام سوم مسابقات بین‌المللی بنگلادش را در کارنامه دارد و تاکنون به کشور‌هایی مانند سوریه، عراق، لبنان، افغانستان و عربستان به عنوان مبلغ اعزام شده است.

بهترین رتبه یک ایرانی در مسابقات بین‌المللی قرآن کشور الجزایر در دوره‌های اخیر به کسب رتبه پنجم این مسابقات توسط «محمدعلی اسلامی» برمی‌گردد که در چهاردهمین دوره و در سال ۱۳۹۶ به دست آمد.

اکتفا به یک پنجمی در ترکیه

کشور ترکیه از دیگر مقصدهای قاریان و حافظان ایرانی برای حضور در مسابقات قرآن در سال ۹۸ بود که باز هم نمایندگان کشورمان موفقیت چشمگیری در آن به دست نیاورند. هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کشور ترکیه با حضور ۱۲۸ نفر از ۶۸ کشور جهان در دو رشته حفظ و قرائت قرآن کریم از دوشنبه ۳۰ اردیبهشت‌ در سالن «هتل لازونی» استانبول آغاز شد و تا روز ۲ خرداد ادامه داشت. «مجتبی محمدبیگی» و «سعید شاهرخی» دو نماینده ایران در رشته‌های قرائت و حفظ در این مسابقات بودند.

مرحله نهایی این مسابقات نیز روز جمعه سوم خرداد در مسجد جامع «چاملیجا» استانبول برگزار شد. در مراسم اهدای جوایز نیز که تاریخ برگزاری آن ششم خردادماه بود «رجب طیب اردوغان»، رییس‌جمهور ترکیه و رئیس سازمان دیانت این کشور حضور داشتند. در نهایت حاصل عملکرد نمایندگان کشورمان در این رقابت کسب یک رتبه پنجمی توسط مجتبی محمدبیگی بود. سعید شاهرخی نیز بدون کسب رتبه به کار خود در این مسابقات پایان داد.

بازماندن نماینده ایران از سفر به اردن

بیست و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی حفظ و تلاوت قرآن «الهاشمی» اردن ویژه آقایان در حالی از روز ۲۵ خرداد آغاز شد که ۳۹ شرکت‌کننده از ۳۸ کشور دنیا و از جمله ایران در آن حضور یافتند. از جمله نکات جالب در مورد مسابقات اردن این بود که «رسول تکبیری»، نماینده کشورمان، موفق به حضور در این مسابقات نشد و در لحظه آخر و در حالی که در فرودگاه نیز حاضر شده بود از اعزام به اردن بازماند تا برای دومین بار در سال ۹۸ نمایندگان کشورمان از اعزام به یک رقابت جهانی معتبر باز بمانند. موضوعی که پای آن به رسانه‌ها نیز باز شد و مسئولان مجبور به پاسخگویی در این زمینه شدند.

مسئولان اعزام قاریان ایرانی به مسابقات بین‌المللی قرآن در تشیرح دلایل اعزام نشدن نمایندگان ایران به مسابقات قرآن دلایلی مطرح کردند که از مهم‌ترین آنها لغو برگزاری مسابقات از سوی کشور میزبان، تأخیر در وصول دعوتنامه، موانع مشمول بودن، سهل انگاری، کم کاری نمایندگان اعزامی و ... اعلام شد. در دوره گذشته این مسابقات «پیمان ایازی»، حافظ کل قرآن، نماینده کشورمان در این دوره از مسابقات بود و موفق به کسب رتبه‌ای نشد. 

مسابقات بین المللی قرآن
تکرار موفقیت‌ در سرزمین کروات‌ها

بیست‌وششمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم کشور کرواسی از چهارم تا ششم مهرماه در مرکز اسلامی زاگرب، پایتخت این کشور، برگزار شد. در این دوره از مسابقات قرآن که به همت مرکز اسلامی کرواسی برگزار ‌شد، نمایندگان جمهوری اسلامی ایران نیز همچون دیگر کشورهای اسلامی در رشته‌های حفظ و قرائت قرآن حضور داشتند. بر این اساس، «محمد خاکپور» در رشته حفظ کل و «هادی اسفیدانی» در رشته قرائت تحقیق قرآن کریم، نمایندگان اعزامی جمهوری اسلامی ایران به این دوره از مسابقات بودند.

در این رقابت‌ها هادی اسفیدانی در رشته قرائت تحقیق موفق به کسب رتبه اول شد و در رشته حفظ کل قرآن نیز محمد خاکپور رتبه دوم را به دست آورد تا به این ترتیب این مسابقات بعد از مسابقات بین‌المللی ایران موفقیت آمیزترین حضور قاریان و حافظانی ایرانی در رقابت‌های قرآن در سطح جهان باشد.

کوچک‌‌ترین شرکت کننده مسابقات دوبی و حسرت کسب رتبه

چهارمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن بانوان دبی نیز در سال ۹۸ با عنوان «شیخه فاطمه بنت مبارک» و از ۱۱ آبان‌ماه در سالن اجتماعات باشگاه فرهنگ و علوم دبی آغاز شد و تا هفدهم آبان‌ماه ادامه داشت. در این دوره از مسابقات ۶۸ شرکت‌کننده با یکدیگر رقابت کردند. یکی از مهم‌ترین شرایط شرکت در این مسابقات زیر ۲۵ سال بودن شرکت کنندگان و نیز مسلط بودن به حفظ کل قرآن همراه با احکام تجوید است. به حائز رتبه نخست این مسابقات ۲۵۰ هزار درهم امارات، مقام دوم ۲۰۰ هزار، مقام سوم ۱۵۰ هزار، مقام چهارم ۶۵ هزار درهم، مقام پنجم ۶۰ هزار درهم، مقام ششم ۵۵ هزار، مقام هفتم ۵۰ هزار درهم، مقام هشتم ۴۵ هزار درهم، مقام نهم ۴۰ هزار درهم و مقام دهم ۳۵ هزار درهم اعطا می‌شود.

مسابقات بین المللی قرآن

«زینب فیضی» حافظ نوجوان و دهه نودی کل قرآن کریم نماینده کشورمان در این مسابقات بود که به همراه مادر خود راهی این رقابت‌ها شده بود. او که کوچکترین شرکت کننده این رقابت‌ها بود در نهایت نتوانست رتبه‌ای به دست بیاورد و این مسابقات نیز بدون درخشش قاریان و حافظان ایرانی به پایان برسد.

رتبه دوم مسابقات تونس برای ایران

آخرین رقابتی که در سال ۹۸ برگزار شد، هفدهمین دوره مسابقات بین‌المللی حفظ، تفسیر و تجوید قرآن کریم کشور تونس بود که به همت وزارت امور دینی این کشور در مسجد جامع الزیتونه تونس در آذرماه برگزار شد. «حسین پورکویر»، نماینده جمهوری اسلامی ایران در این مسابقات در رشته قرائت تحقیق بود که در نهایت موفق به کسب رتبه دوم شد. در این مسابقات نماینده کشور الجزایر رتبه نخست و نماینده کشور ترکیه نیز حائز رتبه سوم شد.

مسابقات بین المللی قرآن

این دوره از مسابقات با عنوان «دورة الامام الحسن بن خلف بن بلیمه القیروانی: دوره امام حسن بن خلف بن بلیمه قیروانی»(از قراء معروف تونس در سده پنجم هجری قمری) و با حضور نمایندگان ۳۰ کشور جهان برگزار شد. سال گذشته و در شانزدهمین دوره این مسابقات نیز «محمدحسن موحدی» نماینده کشورمان در رشته قرائت تحقیق این مسابقات بود که او نیز رتبه دوم را کسب کرد.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=47977

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402