جمعه 10 فروردین سال 1403 Fri, 29 Mar 2024 19:35:10 GMT
کد خبر : 47975       تاریخ : 1399/01/16 12:25:07
خانه ها را به کانون دعا و مناجات تبدیل کنید

خانه ها را به کانون دعا و مناجات تبدیل کنید

رئیس هیئت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا با اشاره به این که مکتب نورانی اسلام بهترین مدل مدیریت بحران را ارائه کرده است، بر ضرورت «پیشگیری»، «کنترل» و «درمان» تاکید کرد و گفت: حالا که مجبوریم به دلیل عقل و شرع در خانه باشیم، بیاییم خانه هامان را به کانون دعا، توسل، مناجات و عبادت تبدیل کنیم.

به گزارش مبشرین، حجت الاسلام والمسلمین محمد مهدی ماندگاری، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، با اشاره به اثرات دعا و توسل در دفع بلا، اظهار داشت: اعتقاد ما بر این است که دین و مکتب نورانی اسلام بهترین مدل مدیریت بحران را ارائه کرده و عبارت است از سه گام اساسی.

در هر بحرانی باید به خدا پناه ببریم

رئیس هیئت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا تصریح کرد: گام اول این است که ما در هر بحرانی باید به خدا پناه ببریم. امام حسین (ع) فرمودند: اللَّهُمَّ إِنِّی أَعُوذُ بِکَ مِنَ الْکَرْبِ وَ الْبَلَاءِ. وقتی انسان به خدا پناه می‌برد چون قدرت خدا لایزال است و چون «أَنَّ اللَّهَ عَلَیٰ کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ» و چون جنود الهی بی‌نهایت است، «وَلِلَّهِ جُنُودُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ» و چون حکومت خدا بی‌نهایت است، « وَلِلَّهِ مُلْکُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ »، کسی که به خدا پناه می برد نتیجه اش این است که ترس در وجودش نیست. ابتلا و بلا را جدی می‌گیرد، اما ترس ندارد. چیزی که ما از مردم می‌خواهیم این است که کرونا را جدی بگیرند، ولی نترسند، بنابراین نتیجه پناه بردن به خدا جدی گرفتن مسأله و نترسیدن است.

توجه به اسباب مادی و معنوی در بحران ها

وی افزود: گام دوم این است که پس از پناه بردن به خدا، از او هدایت بخواهیم. هدایت به این معنا است که خدای تبارک و تعالی برای مقابله با هر موضوع و مدیریت هر موضوعی، یک اسباب مادی در این عالم ارائه فرموده و یک اسباب معنوی. اسباب مادی مقابله با ویروس کرونا، سه اقدام مهم «پیشگیری»، «کنترل» و «درمان» است؛ یعنی همان چیزی که مجاهدان عرصه سلامت و بهداشت و درمان می‌گویند که مردم باید رعایت کنند که پیشگیری شود. رفت و آمدهای خود را کنترل کنند تا خدای نکرده مبتلا نشوند و اگر خدای نکرده مبتلا شدند، جسم خود را مراقبت کنند، مایعات بخورند و به پزشک مراجعه کنند، اما دین ما یک دسته اسباب معنوی هم معرفی می‌کند. دعا جزء اسباب معنوی است.

لیست اسباب معنوی

حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم لیست اسباب معنوی را ارائه کنیم ما از آیه «اسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَالصَّلَاةِ» می‌فهمیم که تمام عبادت‌ها به ویژه نماز جزء اسباب معنوی است. حتما مردم برای دفع  بلا از نماز مخصوصا نماز جعفر طیار که حضرت آقا ( امام خامنه ای ) فرمودند و استغاثه به اهل بیت(ع) استفاده کنند. از روزه و عبادت‌ها استفاده کنند، از استغفار استفاده کنند. قرآن اشاره می‌کند « وَمَا کَانَ اللَّهُ لِیُعَذِّبَهُمْ وَأَنتَ فِیهِمْ ۚ وَمَا کَانَ اللَّهُ مُعَذِّبَهُمْ وَهُمْ یَسْتَغْفِرُونَ »، از استغفار برای مقابله با این ویروس استفاده کنند. از ذکر و صدقه استفاده کنند. «خُذْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ» به اهل بیت توسل کنند، « وَابْتَغُوا إِلَیْهِ الْوَسِیلَةَ »، از قرآن استفاده کنند، « وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِنِینَ » و از دعا هم استفاده کنند.قُلْ مَا یَعْبَأُ بِکُمْ رَبِّی لَوْلَا دُعَاؤُکُمْ.

در کنار دعا حتما به مراقبت و پیشگیری توجه شود

وی افزود: مردم ما قطعا توجه دارند که اسباب معنوی در کنار اسباب مادی است، یعنی اگر می‌گوییم مردم دعا کنند، حتما باید مراقبت و پیشگیری را هم در نظر داشته باشند و انجام بدهند. حتما باید درمان را هم پیگیری کنند و دارو بخورند، این‌ها هم اسبابی است که خدا در آن سببیت گذاشته است.

کارشناس مذهبی ادامه داد: دعا هم اسبابی است که خدا در آن سببیت گذاشته است و اعتقاد ما این است که چون ما به دو دسته اسباب مادی و معنوی مسلح هستیم و چون اعتقاداتمان نسبت به اسباب معنوی بیشتر است، باید در مملکتمان مقابله با ویروس کرونا زودتر از جاهای دیگر جواب بدهد، لذا حتما دعا به عنوان یک سبب، نه همۀ اسباب، مؤثر است.

وی تصریح کرد: دعاهای قرآنی «أَمَّنْ یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَیَکْشِفُ السُّوءَ»، دعاهای صحیفه، دعاهایی که اهل بیت(ع) به ما یاد دادند، مناجات شعبانیه، دعاهای مختلف فردی، خانوادگی و جمعی، قطعا نتیجه می‌دهد و مردم عزیز ما بدانند که باید دعا کنیم، در کنار مراقبت‌ها.

به حضرت حق اعتماد داشته باشیم

حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری اظهار کرد: گام سومی که دین به ما معرفی می‌کند، واگذاری نتیجه به خدا است؛ یعنی ما باید آن قدر به حضرت حق تعالی اعتماد داشته باشیم که بگوییم ما وظیفه‌مان را انجام می‌دهیم و نتیجه را به خدا می‌سپاریم، «أُفَوِّضُ أَمْری إِلَی اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ بَصیرٌ بِالْعِبادِ»؛ پس نخست این که پناه ببریم به خدا، دوم به نکته‌ای که خدا فرموده است اعتماد کنیم و سوم این که نتیجه را به خدا واگذار کنیم و وسواس نداشته باشیم، دلهره نداشته باشیم، نا امید نباشیم، اضطراب نداشته باشیم چون إِنَّ اللَّهَ بَصیرٌ بِالْعِبادِ.

خانه ها را به کانون دعا و توسل تبدیل کنیم

وی خاطرنشان کرد: نکته پایانی هم این است حالا که فرصت قشنگی است که در خانه بنشینیم و مجبوریم که به دلیل عقل و شرع در خانه باشیم، بیاییم خانه هامان را تبدیل کنیم به کانون دعا، توسل، مناجات و عبادت.

 «أَمَّنْ یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَ یَکْشِفُ السُّوء» را زمزمه کنید

کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: اگر مساجد نکات بهداشتی را رعایت می‌کنند (سجاده و مهر شخصی و ماسک و ضدعفونی) مردم بروند مسجد، اگر نه، در خانه نماز جماعت بخوانند. در خانه تلاوت برقرار کنند و دعای «أَمَّنْ یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذَا دَعَاهُ وَیَکْشِفُ السُّوءَ»، حدیث کساء، دعای توسل و زیارت عاشورا بخوانند و خانه را به سنگر عبادت، ذکر و مناجات و تفکر و مطالعه تبدیل کنند. من فکر می‌کنم که با رعایت این نکات، این تهدید تبدیل به فرصت می‌شود.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=47975

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402