جمعه 31 فروردین سال 1403 Fri, 19 Apr 2024 09:54:19 GMT
کد خبر : 47823       تاریخ : 1398/10/02 10:25:45
اقناع مردم برای مشارکت به جای مناقشه‌های بی‌حاصل؛ وظیفه جریا‌ن‌های سیاسی
آرین‌منش بیان کرد:

اقناع مردم برای مشارکت به جای مناقشه‌های بی‌حاصل؛ وظیفه جریا‌ن‌های سیاسی

کارشناس مسائل سیاسی با انتقاد از مناقشه‌های بی‌حاصل جریان‌های سیاسی و معطوف شدن تلاش این گروه‌ها به بستن لیست و شدت گرفتن فضای سهم‌خواهی در آستانه انتخابات مجلس گفت: بداخلاقی‌های سیاسی با هدف کسب قدرت با هر شیوه و روشی، نمی‌تواند مردم را برای ورود به صحنه انتخابات ترغیب کند و در این وضعیت گروه‌ها و تشکل‌های سیاسی باید مردم را اقناع و متقاعد کنند که همچنان صندوق رأی بهترین گزینه برای حل مشکلات کشو

محمدجواد آرین‌منش، کارشناس مسائل سیاسی و استاد جامعه‌شناسی دانشگاه، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره دلایل بی‌توجهی تشکل‌ها و جریان‌های سیاسی در وضعیت فعلی به منافع ملی و مشکلات مردم و درگیر شدن در فضای تنش‌‌های بین و درون‌جریانی در آستانه انتخابات مجلس گفت: بحث‌های سطحی و مناقشه‌‌های بی‌حاصل سیاسی میان جریان‌ها به دلیل نبود احزاب بزرگ و فراگیر و عدم رشد احزاب در کشور است. در نظام‌های دموکراتیک معمولاً انتخابات از درون احزاب شکل می‌گیرد و احزاب بزرگ برای هر انتخاباتی تلاش می‌کنند برنامه جامع و کاملی در حوزه‌های مختلف ارائه کنند و فهرستی از افرادی که قادرند این برنامه‌ها را اجرا کنند به مردم معرفی کنند.

شدت گرفتن فضای سهم‌خواهی جریا‌ن‌های سیاسی

این استاد جامعه‌شناسی دانشکاه اظهار کرد: اما از آنجایی که در چهل سال گذشته بهای لازم چه از بیرون حزب چه از درون حزب به احزاب سیاسی داده نشده احزاب نتوانستند به رشد و بالندگی لازم برسند لذا در آستانه هر انتخاباتی محور اصلی بحث‌ گروه‌‌ها و تشکل‌های سیاسی به جای ارائه برنامه، بیشتر حول چگونگی بستن لیست‌ها و ائتلاف گروه‌ها با یکدیگر است.

وی با اشاره به شدت گرفتن فضای سهم‌خواهی‌‌ها با این وضعیت، گفت: در این فضا هر تشکل و گروهی سعی می‌کند سهم بیشتری در لیست ائتلافی مد نظر خود داشته باشد. مجموعه این عوامل باعث می‌شود که گروه‌ها و احزاب سیاسی موجود نتوانند در زمینه مسائل کلان از جمله منافع ملی و مشکلات مردم طرح و برنامه داشته باشند و نگاه‌شان صرفاً قدرت‌محور و رسیدن به منافع آنی و کوتاه‌مدت گروهی باشد.

انتخابات مجلس پیش رو سخت‌ترین انتخابات چهل سال گذشته

آرین‌منش درباره وضعیت انتخابات مجلس با توجه به وضعیت داخلی و خارجی گفت: این انتخابات یکی از سخت‌ترین انتخابات‌های چهل سال گذشته است به این دلیل که وضعیت کشور حساس است و به ویژه در عرصه اقتصادی بحرانی است و درآمدهای کشور به حداقل رسیده و تحریم‌های ظالمانه تأثیر خود را گذاشته و در کنار آن مشکلاتی نظیر فقر، بیکاری و فاصله طبقاتی کاملا قابل مشاهده است. لذا عقل و منطق و مصالح ملی اقتضا می‌کند تشکل‌های سیاسی برای برون‌رفت از این بحران‌ها و مشکلات با طرح و برنامه وارد میدان انتخابات شوند و با ترجیح مصالح ملی بر منافع گروهی و جناحی افراد توانمند و دارای ایده را در لیست‌های انتخاباتی جای دهند.

این کارشناس مسائل سیاسی درباره تأثیر نگاه قدرت‌محور جریان‌های سیاسی به کاهش انگیزه مردم برای مشارکت و رویگردانی از جریان‌های سیاسی گفت: به طور طبیعی بداخلاقی‌های سیاسی با هدف کسب قدرت با هر شیوه و روشی، نمی‌تواند مردم را برای ورود به صحنه انتخابات ترغیب کند و برخلاف تصور برخی افراد که فکر می‌کنند بداخلاقی‌هایی سیاسی و سخنان تند و افراطی فضای انتخابات را هیجانی می‌کند و برخی اقشار مردم را به پاس صندوق‌ها می‌کشاند، اتفاقاً این‌گونه رفتارها به سلب اعتماد مردم از مجموعه جریان‌ها می‌انجامد و این عدم اعتماد نتیجه‌ای جز کاهش مشارکت مردم نخواهد داشت که این قطعاً در تضاد با اهداف عالیه انقلاب اسلامی، امام(ره) و رهبر معظم انقلاب است.

احزاب و جریان‌های سیاسی انگیزه مشارکت مردم را بالا ببرند

وی تأکید کرد: براین مبنا در این برهه احزاب و جریان‌های سیاسی بیش از همیشه نیازمند تصمیم و عمل برمبنای دوراندیشی، عقلانیت و دوری از بداخلاقی‌های سیاسی و اقدامات هیجانی و عوام‌فریبانه با هدف جلب اعتماد و امیدوار کردن مردم نسبت به آینده هستند. مردم در وضعیت فعلی به دلیل مشکلات اقتصادی و عدم حل شدن این مشکلات از سوی کسانی که در گذشته به آن‌ها رأی دادند انگیزه زیادی برای مشارکت ندارند و در این وضعیت باید مردم را اقناع و متقاعد کرد که همچنان صندوق رأی بهترین گزینه برای حل مشکلات کشور است.

این نماینده پیشین مجلس مشارکت مردم در هر شرایط را راهکار اصلی حل مشکلات کشور دانست و گفت: تجربه چهل سال گذشته نشان داده هرگاه مردم مشارکت بیشتری در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی داشتند کشور با موفقیت بیشتری روبرو بوده و هرجا نیز که مردم کنار کشیدند و مشارکت نکردند یا زمینه حضور آنها فراهم نشد مشکلات نه تنها حل نشده بلکه مضاعف شده است. لذا امروز هم برای حل مشکلات فعلی کشور نیاز به مشارکت داریم و یکی از مصادیق بارز مشارکت مردم حضور آنها در پای صندوق‌های اخذ رأی است.


  منبع: ایکنا
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=47823

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402