جمعه 10 فروردین سال 1403 Fri, 29 Mar 2024 11:53:37 GMT
کد خبر : 44694       تاریخ : 1397/09/28 10:58:36
 حقیقت ذکر رعایت حلال و حرام طبق دستورات الهی است
حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی:

حقیقت ذکر رعایت حلال و حرام طبق دستورات الهی است

حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی گفت: حقیقت ذکر رعایت حلال و حرام طبق دستورات الهی در خلوت و آشکار و برای کسب رضای او است.

به گزارش مبشرین به نقل از شبستان، حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر علوی تهرانی سه شنبه (۲۷ آذر) به مناسبت وفات حضرت معصومه(س) در مسجد امیر(ع) به سخنرانی پرداخت و درباره حقیقت ذکر گفت: مردم کشور ما دایم‌التسبیح هستند اما حقیقت ذکر چیزی دیگری است.

استاد حوزه علمیه افزود: بر اساس آیات قرآن کریم ذکر باید در همه اوقات انجام شود و اگر کسی از یاد الهی دوری کرد شیطان با او همنشین می‌شود.

حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی در تبیین ذکر دائمی و اینکه تنها راه توجه خداوند به بندگان است، عنوان کرد: بر اساس روایات حقیقت ذکر بسیار سخت است، پیامبر(ص) در این زمینه فرمودند حقیقت ذکر ترک گناه و انجام واجبات است.

استاد حوزه علمیه در ادامه تبین حقیقت ذکر، تصریح کرد: حقیقت ذکر این است که انسان به عنوان متدین باید تکالیف خود را در همه ابعاد شناخته و به آن عمل کند، مهترین بخش زندگی ما تشخیص تکلیف است.

وی افزود: ذکر خدا صرفا ترنم زبانی نیست، امام محمدباقر(ع) فرمودند یاد خداوند یعنی هرجا قصد گناه کردید یاد خدا سبب شود که شما آن گناه را ترک کنید، کسی که تقوا پیشه کرده وقتی گروهی از شیاطین او را وسوسه می‌کنند به یاد خدا افتاده و پرهیز می‌کند او به ذکر الهی را به جا آورده است.

حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی با استناد به روایت دیگری از امام صادق(ع)، گفت: از سخت ترین چیزهایی که خداوند بر مخلوقات خود واجب کرده دائم به یاد خدا بودن است. حفظ قرآن، نماز شب، نماز اول وقت، ترنم زبانی سایر اوراد اگر سبب شود که انسان از گناه دور شود یاد خدا می‌شود؛ پس رعایت حلال و حرام الهی طبق دستوراتی که خداوند داده ذکر الهی است.

استاد حوزه علمیه با تاکید بر اینکه ترک گناه و معصیت و اطاعت الهی یاد خداوند است. ابراز کرد: ترک گناه برای رضای الهی و نه برای حفظ آبرو نزد مردم ارزش دارد، گاهی زمینه انجام گناه برای ما فراهم نیست این هم ارزش ندارد اگر زمینه گناه فراهم شد و در خلوت گناه نکردی به یاد خدا هستی.

وی درباره حق مسلمان بر مسلمان با استناد به روایتی از امام صادق(ع)، عنوان کرد: شدیدترین چیزی که خداوند بر برادران ایمانی واجب کرده این است که با مردم منصف باشند که ملاک آن راضی نشدن برای برادران دینی بر چیزی است که برای خود راضی نیست، منصف محاسبه الهی دارد.

حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی افزود: انسان منافق نزد مردم یادی از خدا دارد اما در خلوت خداوند را فراموش کرده و گناه می‌کند، قاعده کلی ذکر الله این است که انسان در مواجه با حرام از ترس خدا و نه مردم آن را ترک کند.

استاد حوزه علمیه با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) درباره ثمره ذکر، گفت: سرداران قیامت کسانی هستند که اهل یاد خداوند بودند، کسی که همواره یاد خدا باشند از نفاق دور و کسی که یاد خدا نباشد از ایمان دور است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: امیرمومنان امام علی(ع) فرمودند کسی که در خلوت یاد خدا بود و گناه را ترک کرد او اهل ذکر کثیر است.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=44694

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402