جمعه 10 فروردین سال 1403 Fri, 29 Mar 2024 13:29:14 GMT
کد خبر : 18045       تاریخ : 1396/12/26 04:4
نمایش مناجات امیرالمؤمنین در فیلیپین/ تأکید بر تجلی قرآن در خوشنویسی

نمایش مناجات امیرالمؤمنین در فیلیپین/ تأکید بر تجلی قرآن در خوشنویسی

نمایشگاه بانوان هنرمند ایرانی و نشست هنری با موضوع «هنر اسلامی – ایرانی» با نمایش تابلوهایی از مناجات امیرالمؤمنین حضرت علی(ع) به همت رایزنی فرهنگی ایران در مانیل در دانشگاه زنان فیلیپین برگزار شد.

به گزارش مبشرین به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در فیلیپین؛ این برنامه با پشتیبانی اداره کل همکاری‌های فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور و با همکاری انجمن اسلامی دانشجویان ایرانی، انجمن دوستی زنان فرهیخته فیلیپین و ایران و انجمن دوستی ایران و فیلیپین در دانشگاه زنان فیلیپین در سه بخش نمایشگاه، کارگاه علمی و نشست علمی «هنر اسلامی – ایرانی» با  حضور بانوان هنرمند ایرانی، اساتید، معاونان و دانشجویان هنر دانشگاه زنان فیلیپین برگزار شد.

در این برنامه ابتدا نشست هنری و سپس کارگاه‌های آموزشی خوشنویسی، قالی‌بافی، نقاشی و مرقع  برگزار شد که مورد توجه دانشجویان و علاقه‌مندان به هنر ایرانی قرار گرفت.

در نشست هنری ابتدا خانم پاتریشیا آرناتا(Patricia Arenata) معاون دانشگاه و رئیس گروه هنر دانشگاه سخنرانی کرد و ضمن تشکر از رایزنی فرهنگی به خاطر برگزاری این نمایشگاه در این دانشگاه، گفت: این نمایشگاه برای ما و دانشجویان دانشگاه هنر که هم اکنون در اینجا حاضرند، بسیار آموزنده و جالب خواهد بود.

آمیختگی هنر اسلامی با هنر ایرانی
وی افزود: بنده دوره‌هایی را در دانشگاه‌های لندن در خصوص هنر اسلامی گذرانده‌ام تحقیقاتی نیز در خصوص هنر معماری اسلامی انجام داده‌ام با توجه اینکه هنر اسلامی با هنر ایرانی آمیخته شده است، مایلم دانشجویان، هنر ایرانی و هنر اسلامی را بشناسند آنچه که مشخصه هنر ایرانی و اسلامی است این است که این هنر تجلی بهشت در روی زمین است ما در هنر اسلامی شاهد درختان و نهرها هستیم به همین دلیل هنر اسلامی بسیار سمبلیک است.

آرناتا تصریح کرد: در هنر اسلامی ما شاهد تناسب‌های بسیار زیبا هستیم و این ما را به یاد اصل آفرینش می‌اندازد و این دیدگاه بسیاری از اندیشمندان هنر اسلامی است. ما بخش‌هایی از تجلی هنر اسلامی را البته در مقیاس کوچک‌تر در استان میندانائو جنوب فیلیپین می‌بینیم که چگونه همگن با طبیعت هستند.

تجلی کلمات قرآن در خوشنویسی
این بانوی فیلیپینی گفت: یکی از برجسته‌ترین نمودهای هنر اسلامی هنر خوشنویسی است خوشنویسی تنها نوشتن یک سری از کلمات نیست خوشنویسی، بُعدی از تجلی کلمات خداوند و قرآن است در خوشنویسی نیز به نوعی از مقیاس‌های هندسی بهره‌مند می‌شویم.

نمایش مناجات امام علی(ع) در فیلیپین/ تجلی قرآن در خوشنویسی+عکستابلوهای مزین به مناجات حضرت امیر(ع) در نمایشگاه

وی بیان کرد: در میان قبایل جنوب فیلیپین نیز نوعی خوشنویسی وجود دارد که انعکاسی از هنر خوشنویسی کشور مالزی است. هنر اسلامی نوعی نظم و انضباط خاصی دارد، البته من به درستی اطلاعی ندارم که برای خلق یک اثر هنری اسلامی چه مقدار زمان نیازمند است البته مطمئن هستم که تمامی هنرهای اسلامی دارای پیام خاصی هستند .

سپس محمد جعفری‌ملک، رایزن فرهنگی ایران طی سخنانی ضمن تشکر از مسئولان دانشگاه زنان فیلیپین به دلیل همکاری صادقانه در برگزاری نمایشگاه در محل دانشگاه بانوان فیلیپین همزمان با ماه زنان در این کشور، گفت: ما امروز نمایشگاه آثار بانوان هنرمند ایرانی را در اینجا برگزار کردیم و این نمایشگاه گام کوچکی در راستای همکاری‌های فرهنگی بین دو کشور و بانوان دو کشور است.

 وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: هنر ایرانی یکی از غنی‌ترین و متنوع‌ترین مجموعه‌های میراث فرهنگی بشر است. قالی‌بافی، نگارگری، سفال‌گری، معماری، موسیقی، خوشنویسی، خاتم‌کاری، میناکاری و معرق چوب، تنها نمونه‌هایی از هنرها و صنایع دستی ایران است.

سابقه هفت هزار ساله ایران در هنر
جعفری ملک تصریح کرد: این هنر که شما شاهد آن هستید در طول هفت هزار سال تمدن ایران توسط زنان و مادران ایرانی تا به امروز زنده مانده است . بانوان ایرانی هنر را در گذر زمان به خانه آورده و از رنگ و طبیعت محیط خود استفاده کرده و هنر را به خانه‌ها و زندگی روز مره خود آوردند. حضور هنر در زندگی، سبب زنده‌ماندن رشد و شکوفایی هنر های ایرانی شده است؛ هنرهایی که چشم هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند و روح آسمانی هنر را به روح لطیف هنرمند ایرانی پیوند می‌زند.

 وی ادامه داد: در اینجا هنرمندانی جوان و بین‌المللی ایران حاضر شدند تا با نمایش هنر زیبای خود به شما دانشجویان اساتید و حضار قسمت کوچکی از هنر آسمانی ایران را در کشور زیبای فیلیپین به نمایش بگذارند.

هنر و تعالی انسان
در ادامه مراسم تندیس تقوی، هنرمند خوشنویس ایرانی، پژوهشگر و معاون انجمن دوستی زنان فرهیخته فیلیپین و ایران در سخنرانی خود درباره «هنر و تعالی انسان» گفت: اسرار آفرینش و حیات فرهنگی انسان است که اندیشمندان علوم انسانی را به پژوهش بیشتر فرا می‌خواند باید به هنر به یک مفهوم گسترده و جهان شمول‌تر نگاه کنیم همانطور که خالق بزرگ جهان هستی در نهایت عشق و آگاهی جهان را آفرید از این‌رو نعمت آفرینش را نیز به زن هدیه کرد و هنر با دستان خلاق و ذهن هوشیار یک زن چه خلاقانه می‌تواند آفریده شود.

نمایش مناجات امام علی(ع) در فیلیپین/ تجلی قرآن در خوشنویسی+عکس

۵ تابلوی نامه امام علی(ع) به مالک اشتر

وی ادامه داد: هنر شکلی از کار و یکی از بارزترین جلوه‌های اسرارآمیز فرهنگ و تمدن انسانی است.

تقوی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: هنرمند از دریچه‌های مختلف توانمندی‌های هنری خود را می‌تواند به وسیله حرکت خط رنگ صدا و اشکال هندسی به دیگران انتقال دهد و این می‌تواند انعکاس ذات حق تعالی باشد.

این بانوی هنرمند ایرانی خطاب به دانشجویان هنر گفت: من به همه هنرجویان و جوانان و طالبان هنر می‌گویم که اگر می‌‌خواهید  وارد عرصه هنر شوید حتماً با یک راهنما و استاد در رشته‌های مورد علاقه خود وارد شوید و تمرین و تکرار و الگوپذیری را پیشه خود کنید.

موج جدید هنر ایران
همچنین مریم فرجی یکی دیگر از هنرمندان ایرانی نیز در خصوص «موج جدید هنر ایران» نکاتی را برای دانشجویان هنر بیان کرد و گفت: در حال حاضر برخی از هنرهای ایران با هنرهای اروپایی و آمریکایی در آمیخته و تغییرات اجتماعی سیاسی کشور عامل به وجود آمدن تحولی در این زمینه شده است.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: این امعان نظر و نگرش‌های عمومی فرهنگ نشان می‌دهد که چگونه فرهنگ مرسوم و رویدادهای هنری با حضور کامل در کنار هم آمده‌اند تا با واقعیت‌های فرهنگی و خصوصیات تاریخی و ارزش‌های سنتی به ویژه با اسلام و رسوم ایرانی اسلامی به عنوان عاملی در ثبت فرهنگ واقعی یک ملت شناسایی شوند.

فرجی تأکید کرد: با حمایت‌های دولت جمهوری اسلامی ایران هم اکنون امکان پدیدارشدن هنرمندان هنر نو، فراهم و موزه هنرهای معاصر ایران عامل حمایتی و تشویقی در برگزاری نمایشگاه‌های هنری با همکاری دولت در داخل و خارج شده است.

در پایان این نشست نمایشگاه هنری بانوان هنرمند ایرانی رسما افتتاح شد و در آن آثاری از بانوان ایرانی از جمله ۱۰ تابلوی خوشنویسی‌شده مناجات امام علی(ع)، ۵ تابلوی نامه امام علی(ع) به مالک اشتر و ۲ تابلوی اسماء الحسنی همگی از آثار تندیس تقوی در معرض دید عموم قرار گرفت.

برپایی ضیافت ناهار به میزبانی فرانسیسکو بنیتس، رئیس دانشگاه و با همکاری انجمن اسلامی دانشجویان ایرانی از دیگر بخش‌های مراسم بود.


  منبع: مبشرین|پایگاه خبر قرآنی و معارف اسلامی
       لینک مستقیم   :   http://mobasherin.ir/shownews.aspx?id=18045

نظـــرات شمـــا






سال 1402سال 1402